General

8 Riscuri pentru sănătate ale expunerii la poluarea aerului

Dacă nu cunoașteți importanța aerului pe care îl respirăm, trebuie să vă schimbați mentalitatea și să aflați mai multe despre el. Uneori, nu este posibil să vedeți poluarea aerului. Dar poate avea totuși un impact mare asupra sănătății tale. De fapt, multe studii de cercetare au descoperit că poluarea aerului vă poate afecta sănătatea în mai multe moduri. Nici nu-ți poți imagina cât de important este pentru tine să respiri aer curat. În acest articol, vom vorbi despre 8 tipuri de riscuri pentru sănătate de care ați putea dori să fiți conștienți. Citiți mai departe pentru a afla mai multe.

În Statele Unite, există două tipuri de poluare a aerului. Unul este cunoscut sub numele de ozon, iar celălalt este cunoscut sub numele de poluare cu particule. Chestia este că aceste tipuri de poluare pot amenința viețile a milioane de cetățeni americani. Fără a mai vorbi, să vorbim despre riscurile pentru sănătate cauzate de calitatea proastă a aerului.

1. Moartea prematură

Potrivit multor studii de cercetare științifică, indiferent dacă sunteți expus la poluarea aerului pe termen scurt sau pe termen lung, aceasta vă poate reduce speranța de viață în mod semnificativ. De fapt, expunerea pe termen lung la aerul poluat poate provoca chiar decese premature.

Potrivit experților medicali, poluarea aerului provoacă decese premature de zeci de ani. Prin urmare, este esențial să rețineți că moartea prematură este unul dintre cele mai frecvente riscuri de poluare.

2. Crize de astm

Veți avea un risc mai mare de atacuri de astm dacă respirați poluare cu particule și aer bogat în ozon. Ca urmare, este posibil să trebuiască să fiți internat în spital. Nu vei putea merge la școală sau la birou timp de câteva săptămâni.

3. Boli cardiovasculare

Conform statisticilor, poluarea aerului vă poate expune la un risc mai mare de accident vascular cerebral și atacuri de cord.

4. Cancerul pulmonar

Organizația Mondială a Sănătății a declarat clar că poluarea cu particule poate crește riscul de cancer pulmonar. De fapt, este una dintre cauzele primare de deces cauzate de cancer în Statele Unite.

5. Daune de dezvoltare

Expunerea pe termen lung la aerul murdar poate reduce dezvoltarea plămânilor la copii. Drept urmare, ei nu vor putea respira corect.

6. Infecții

Poluarea aerului vă poate expune la un risc mai mare de infecții pulmonare. De fapt, copiii prezintă un risc mai mare pentru aceste infecții.

7. Inflamația țesutului pulmonar

Chiar dacă ai plămâni sănătoși, vei fi mai predispus la umflături și iritații. Este posibil să fii nevoit să suferi și mai mult dacă suferi deja de astm bronșic sau de orice altă boală pulmonară.

8. Greutatea redusă a nou-născuților

Potrivit unor studii, expunerea pe termen lung la poluarea aerului poate duce la o greutate mai mică a nou-născuților. În plus, poate crește și rata mortalității infantile.

Pe scurt, aceasta a fost o descriere a primelor 8 riscuri pentru sănătate ale expunerii pe termen lung la poluarea aerului.