benzi elastice fitness
General

Benzi elastice fitness – cum sa le integrezi in antrenamentele zilnice pentru a te tonifia?

Sportul nu mai este un moft, el a devenit o necesitate pentru noi, avand in vedere timpul indelungat pe care il petrecem pe scaun, in fata laptopului si lipsa de activitate fizica. Fie ca alegi antrenamente zilnice mai scurte, fie antrenamente saptamanale, realizate cu o frecventa variata, poti include in ele si exercitii cu benzi elastice fitness. Rezultatele nu vor intarzia sa apara, iar efectele te vor surprinde.

Antrenamentele sportive sunt menite sa te puna in miscare, sa-ti activeze si accelereze metabolismul si sa-ti imbunatateasca atat starea fizica, cat si psihica. Indiferent de faptul ca preferi antrenamentele acasa sau la sala de sport, poti alege sa iti compui programul din exercitii diverse, care sa iti mentina interesul treaz. Astfel, poti include in cadrul programului si exercitii executate cu ajutorul unor benzi elastice pentru fitness din oferta Sport-Mag.ro.

Cum te ajuta exercitiile efectuate cu benzi elastice?

Aceste benzi sunt subestimate, deoarece nu par deloc ”amenintatoare”. Nu au un volum sau gabarit impunator, insa te pot ”pune la treaba” la fel ca orice alt aparat din sala de forta. Inainte de a incepe antrenamentele, trebuie sa-ti alegi setul de benzi elastice pentru fitness adecvat exercitiilor pe care iti doresti sa le executi, cat si nivelului de dificultate cu care iti doresti sa lucrezi.

Iata cateva dintre beneficiile exercitiilor executate cu acest tip de benzi:

  • exercitiile pot fi adaptate pentru a lucra toate grupele musculare;

  • ajuta la tonifierea musculaturii;

  • te ajuta sa iti imbunatatesti flexibilitatea;

  • te ajuta sa iti cresti forta si rezistenta fizica;

  • dezvolta amplitudinea miscarilor si supletea, datorita mobilizarii blande a articulatiilor.

Tipuri de exercitii pe care le poti executa cu ajutorul unor benzi elastice fitness:

benzi elastice fitness
benzi elastice fitness

Benzile elastice sunt extrem de versatile si pot fi incluse atat in antrenamentele profesionistilor, cat si in cele ale incepatorilor. Iata ce zone poti lucra cu ajutorul unui set de benzi:

  • exercitii pentru brate – aceste benzi pot fi varianta optima cu ajutorul careia sa iti lucrezi aceasta zona a corpului. Cu ajutorul exercitiilor pentru brate executate folosind benzile elastice, iti poti lucra atat bicepsii, cat si tricepsii;

  • exercitii pentru picioare – antrenamentul picioarelor poate fi realizat simplu, prin executarea exercitiilor clasice. Creste gradul de dificultate al genuflexiunilor, de exemplu, odata cu includerea in executarea lor si a unei benzi elastice;

  • exercitii pentru abdomen – pentru a creste gradul de dificultate a exercitiilor clasice pentru abdomen, fixeaza banda elastica de un suport si culca-te pe spate. Prinde banda cu varfurile picioarelor si du genunchii la piept. Intinde bine banda si incordeaza-ti abdomenul. Repeta exercitiul de 15-20 de ori;

  • exercitii pentru fese – daca vrei sa-ti lucrezi posteriorul, atunci ataseaza banda elastica de o bara transversala cu un capat. Apoi, infasoara capatul opus in jurul unei glezne. Departeaza-te la cativa metri in fata barei transversale, cu picioarele distantate la latimea soldurilor. Indoaie usor genunchii, dupa care pune mainile pe solduri si incordeaza-ti partea superioara a corpului (muschii diafragmei, abdominali, spatelui si pelvisului). Tineti spatele drept si capul aliniat cu coloana vertebrala.

Daca nu ai acasa un set de benzi elastice fitness, intra pe Sport-Mag.ro si completeaza-ti setul de accesorii pentru antrenament. Profita de ofertele imbatabile si achizitioneaza setul potrivit!