General

De ce cosurile in inox sunt mai bune decat cele ceramice?

Un cos de fum din otel inoxidabil este o structura conceputa pentru evacuarea fumului din interiorul spre exteriorul unei cladiri. In principiu, are aceleasi functii ca si un semineu traditional. De regula, piata ofera doua variante de cos de fum din otel inoxidabil: cu un singur perete si cu structura dubla. Prima este tipica cladirilor antice functionale pentru reorganizarea si „restaurarea” sistemului de fum. Peretele dublu, pe de alta parte, se caracterizeaza prin capacitatea sa de izolare si isi gaseste contextul ideal in cladirile nou construite. In orice caz, ambele variante indeplinesc functia de evacuare a fumului produs de orice tip de incalzire. Cosul de fum este intotdeauna inclus in designul unei case. Semineul, pe de alta parte, poate fi instalat ulterior. Acest lucru permite o flexibilitate deosebita in configuratia sistemului de incalzire si evacuare a fumului.

Instalarea unui cos exterior este o optiune deosebit de populara atunci cand vine vorba de proiectarea cladirilor de noua generatie. Aceasta solutie este adoptata mai ales pentru casele pasive care nu necesita incalzire datorita nivelului eficient de izolare termica structurala.

Cu toate acestea, cosurile din otel inoxidabil sunt o optiune la fel de valabila pentru renovarile eficiente din punct de vedere energetic sau modernizarea cladirilor vechi. Semineele sunt de obicei funingine si nu mai pot fi folosite, mai ales in cladirile mai vechi; de cele mai multe ori, renovarea unui semineu interior necesita timp si bani. Un cos de fum exterior din otel inoxidabil poate fi o solutie potrivita pe termen lung. In acest caz, consultarea unui cos de fum ar putea fi o alegere inteligenta: curatorii de cosuri curata in mod regulat cosurile de fum si cosurile de fum si sunt capabili sa ofere sfaturi pretioase cu privire la cea mai buna solutie de adoptat in fiecare situatie specifica si la confortul oricarei investitii. semineul la intervale regulate. Prin urmare, este logic sa il includeti in proiectarea unui nou sistem de incalzire. Datorita anilor de experienta profesionala, este capabil sa ofere sfaturi valoroase cu privire la utilitatea sau nu a investitiei.

Pana in prezent, majoritatea sistemelor de incalzire sunt alimentate cu petrol sau gaz. O solutie mai economica, mai eficienta si mai ecocompatibila ar putea fi un sistem de incalzire cu energie regenerabila, combinat cu o soba sau un semineu interior cu rol marginal, avand unicul scop de a crea un mediu confortabil si primitor mai degraba decat de a garanta incalzirea intreaga cladire. In orice caz, este necesara o proiectare motivata a sistemului de evacuare a fumului pentru a eficientiza sistemul in intregime.

Avantajele majore ale cosurilor de fum in inox?

Intr-un cuvant: flexibilitate. Este potrivit pentru orice tip de situatie si alimentare, asigurand performanta eficienta si izolatie excelenta si mult mai eficienta decat un cos ceramic!

Cosurile sunt expuse inevitabil si fiziologic la agentii atmosferici. Ploaia, grindina sau zapada ar putea intra in cos sau chiar in casa. Cu toate acestea, ar putea fi luate unele masuri specifice pentru a preveni acest lucru.

Pentru acoperirea cosului de fum se folosesc cosuri speciale de fum. Un terminal adecvat previne patrunderea precipitatiilor in interiorul cosului prevenind astfel depunerea de funingine. Un cos de fum din otel inoxidabil exclude in sine aceasta problema. Cu toate acestea, posibilitatea instalarii unui element de acoperire pentru cosul de fum nu trebuie aruncata. De fapt, hornul protejeaza nu numai de ploaie, ci si de asa-numitele vanturi de toamna. Astfel de vanturi se ridica pe partea calma si actioneaza ca un dop in cos; aceasta presupune ca gazele de evacuare nu curg corect si, in cel mai rau caz, nici macar nu ies si se intorc in habitaclu, constituind un pericol pentru sanatate din cauza intoxicatiei cu monoxid de carbon. Chiar si circumstante care nu sunt legate de vremea rea poate pune o problema pentru functionarea regulata a cosului de fum. De exemplu, se poate intampla ca pasarile sa cuibareasca in partea superioara sau in interiorul unui cos de fum, obstructionand astfel fluxul de fum. Alegerea cosului potrivit este esentiala pentru a obtine un tiraj bun si, prin urmare, pentru a va bucura din plin semineul sau soba. Unele elemente sunt fundamentale in proiectarea unui cos optim.

In primul rand, este recomandabil sa evaluati cu atentie inaltimea cosului de fum. Se recomanda minim doi pana la trei metri. In al doilea rand, se recomanda evitarea abaterilor si miscarilor orizontale, in favoarea unei verticalitati mai mari posibile, pentru a favoriza scurgerea si tirajul propriu-zis al cosului de fum.

Mai sunt si alte elemente de luat in considerare: in primul rand, se recomanda o forma circulara a conductei mai degraba decat patrata sau dreptunghiulara. In plus, se recomanda ca diametrul interior al cosului de fum sa nu fie mai mic decat cel al sobei sau iesirii cosului de fum. Este important ca peretele interior al conductei sa fie neted pentru a evita obstructia fluxului de fum care iese din generatorul de caldura. In plus, este necesar ca cosul de fum sa fie izolat corespunzator, pentru a preveni racirea fumului din interiorul conductei si a ingreuna evacuarea fumului.

Nu in ultimul rand, un terminal de calitate faciliteaza tirajul sistemului de evacuare a fumului. va ajuta si la tragerea cosului de fum. Primul factor este alegerea unui insert, semineu sau aragaz eficient si, de preferat, de ultima generatie. Acesta trebuie adaptat la volumul de incalzit si la combustibilul ales pentru incalzirea cladirii (lemn, gaz, peleti, motorina). Pentru a avea un semineu performant este necesar nu doar sa il alegeti pe cel potrivit, ci si sa il intretineti si sa il verificati anual sau la doi ani (lemne).