General

De ce sa faci un city break in Capitala ?

Cu obiective turistice interesante si atractive care merita vizitate, Bucurestiul este una dintre cele mai frumoase capitale europene. Capitala Romaniei va invita sa va lasati captivat de muzeele sale, cu bogatele lor colectii expuse cu umor si farmec. Daca doriti sa aflati care sunt cele mai interesante atractii din Bucuresti, cititi mai departe si aflati ce va ofera acest oras vibrant.

Pe langa obiectivele turistice, Bucurestiul este ideal pentru un city break si datorita spatiilor de cazare oferite. Puteti gasi spre exemplu cazare in regim hotelier Bucuresti la super pret de la https://www.mrg.apartments , fara sa fie nevoie sa mergeti in pensiuni si hoteluri scumpe. Aici, va bucurati de toate facilitatile pe care le-ati fi putut avea si acasa, astfel incat calatoria pe care o faceti sa nu fie deloc stresanta. Pentru grupuri si familii cu copii aceste facilitati de cazare sunt cele mai economice variante, care nu afecteaza deloc calitatea spatiului de locuit pe timpul sejurului. Toate apartamentele sunt mobilate si adaptate pentru a oferi confort.

Ce sa vizitezi in Bucuresti?

Daca te gandesti ca esti interesat sa afli mai multe despre evolutia artei populare, iti sugeram sa adaugi Muzeul Taranului Roman pe lista ta de destinatii de neratat din Bucuresti. Aceasta atractie include cea mai bogata colectie de obiecte traditionale din Romania.

Frumosul centru al orasului

La inceputul secolului al XX-lea, Bucurestiul a devenit cunoscut sub numele de “Micul Paris” sau “Parisul din Est”. Orasul este inca impodobit cu cladiri autentice de la inceputul secolului trecut, construite de arhitecti francezi, desi a fost distrus in repetate randuri de bombardamente si cutremure.

Bucurestiul de astazi este caracterizat de bulevardele sale largi, de fatadele frumoase ale cladirilor impunatoare, de numeroasele fantani si de marile parcuri ale orasului. Oriunde va aflati in centrul orasului, veti fi impresionati de frumusetea arhitecturala a acestuia.

Deosebit de impresionant este contrastul dintre cladirile din diferite epoci ale istoriei Romaniei, care se afla una langa alta. In multe locuri din centrul orasului, puteti vedea cladiri din timpul Romaniei regale, din timpul lui Ceausescu (fatadele multora dintre ele semanand cel putin putin putin cu Parisul) si cladiri de sticla din timpul nostru, una langa alta. Exista, de asemenea, multe cladiri vechi renovate, in care fatadele vechi sunt pastrate pe partea strazii, iar arhitectura moderna din sticla este vizibila in spate.

Cladirea Parlamentului

Cladirea Parlamentului din Bucuresti este un adevarat palat, eclipsand-o chiar si pe cea de la Versailles prin fastul sau. Pe langa marmura, aurul, argintul, cristalul si alte materiale scumpe incorporate in el, acesta este deosebit de impresionant datorita catorva fapte cheie:

  • este cea mai grea cladire din intreaga lume;
  • este a doua cea mai mare cladire de birouri din lume, dupa Petnagon din SUA;
  • este cea mai scumpa cladire de birouri din lume, cu o valoare de piata de peste 3 miliarde de euro;

structura principala a cladirii a fost finalizata in doar sase ani. Prima inaugurare a Parlamentului Romaniei, pe atunci “Casa Republicii”, a avut loc in vara anului 1984, la initiativa dictatorului de atunci, Nicolae Ceausescu, si a sotiei sale, Elena. Intreaga cladire a fost construita cu materiale de origine romaneasca.