General

De ce sa mergi la schi si cum sa ramai in siguranta?

A mai ramas destul de putin pana in perioada sarbatorilor, si totusi, oricui i-ar prinde bine un concediu chiar si acum. Si unde ar fi cel mai relaxant loc de vacanta decat pe o partie de ski la Azuga? Asa ca bineinteles, te-ai hotarat sa iei decizia asta si sa mergi la ski, extraordinar! Esti pe cale sa deschizi usa catre o lume cu totul noua si suntem siguri ca te vei indragosti de munte. Dar atat de multe statiuni in Brasov, unde este cel mai bun loc pentru a invata sa schiezi?

Am creat acest mic ghid pentru a-ti prezenta statiunea noastra de ski care ofera lectii de ski pentru incepatori, cu instructori autorizati, toate oferind ceva distractiv si placut pentru cei care sunt gata sa faca primele viraj pe partii.

Statistic, inveti mai multe despre scki in prima saptamana decat in ​​restul vacantei de iarna, daca ai un instructor bun. Ca cei pe care iti stau la dispozitie, gata sa iti ofere si tie, lectii de ski gravity adventure. Desigur, sa inveti ceva nou poate fi dificil. Exista atat de multe la care sa se gandeasca un incepator, multe de luat cu el pe paetie, putina agitatie si oh, da, toate acestea in timpul vacantei!

Este aproape la fel de important ca sa ai lectii profesionale de ski de buna calitate – Alegerea celei mai bune statiuni de ski pentru incepatori poate fi diferenta intre a-ti iubi sau a uri acest sport de iarna. Va vom ajuta sa intelegeti de ce statiunea de ski de la Azuga este perfecta pentru incepatori, dar mai intai iata o introducere rapida in partiile de ski care va va ajuta sa va orientati putin pe traseele de ski.

  • Verde – Acestea sunt cele mai usoare trasee. Au o panta foarte usoara, ceea ce inseamna ca nu trebuie sa luati prea multa viteza. Veti vedea o multime de lectii si copii pe partiile verzi, deoarece sunt ideali pentru prima data pe schiuri sau snowboard.
  • Albastru – Partiile albastre sunt cele spre care trebuie sa te indrepti dupa ce ti-ai stabilit un nivel minim de pregatire cu unul dintre instructorii nostri in prealabil. Nivelul lor de dificultate variaza intre statiunile de ski, dar sunt in general putin mai abrupte decat pistele verzi si mult mai distractive.
  • Rosii – Rosii sunt mult mai abrupte decat cele albsastre si mai tari. De obicei sunt destul de lungi, asa ca daca ajungi pe o pista de ski rosie, nu va fi placut sa cobori pana jos. Asa ca va sugeram sa le evitati pana cand va simtiti confortabil pe unul albastru.
  • Negru – Daca cititi acest lucru deoarece toate aceste informatii sunt noi pentru voi, nu ar trebui sa va aflati langa o partie neagra! Partiile negre sunt foarte abrupte si au de obicei denivelari mari si/sau gheata, ceea ce face coborarea destul de dificila si chiar va poate pune viata in pericol.

Amintiti-va ca nu toate zonele de ski folosesc piste verzi in sistemul lor de rating – este foarte obisnuit ca unele styatiumi sa aiba trei niveluri: Albastru pentru usor, Rosu pentru mediu, Negru pentru expert.