General

Echipamentele HoReCa de care este nevoie intr-o patiserie, de la A la Z

Deschiderea unei patiserii reprezinta una dintre cele mai bune idei de business pe care le puteti avea, din mai multe puncte de vedere, unele mai evidente decat altele. In primul rand, covrigii, strudelul, placintele si pizza la felie reprezinta unele dintre cele mai apreciate preparate de catre romani. In al doilea rand, la fel ca toate celelalte afaceri din domeniul ospitalitatii, cea de fata raspunde unei nevoi primare, prin urmare nu veti duce niciodata lipsa de clienti. Totusi, pentru a obtine rezultatele scontate inca din primele luni de la inaugurare, trebuie sa alegeti echipamente HoReCa de top!

Un furnizor profesionist si cu o experienta indelungata in aceasta industrie, asa cum este Fresco Expert, care sustine inovatia in bucatariile restaurantelor din Romania inca din anul 1992, pune la dispozitia partenerilor sai toate echipamentele HoReCa de care acestia au nevoie intr-o patiserie, de la A la Z. Ele provin exclusiv de la branduri renumite la nivel international, ceea ce le garanteaza fiabilitatea, usurinta in utilizare si durata indelungata de viata, dar si lipsa necesitatii pauzelor pentru lucrari de mentenanta. Fara alte introduceri, iata in ce utilaje ar trebui sa investiti, dar si care sunt costurile asociate lor:

echipamente HoReCa

1. Masa pentru preparare aluat. Aceste echipamente HoReCa, destinate pregatirii materiei prime pentru produsele de patiserie, sunt dotate cu blaturi din inox sau granit si au o capacitate mare de depozitare. In functie de model, ele pot fi cu sau fara rebord si pot avea in dotare cuve pentru ingredientele folosite.

Preturi: intre 6.560 de lei (model cu 3 usi GN 1/1) si 12.975 de lei (model cu 2 usi si 5 sertare);

2. Malaxor pentru aluat. In cazul in care va doriti ca procesul de preparare a aluatului sa fie unul automatizat, aveti nevoie de malaxoare: cu cap fix ori rabatabil, cu spirala ori furca, de diverse capacitati, cu protectie pentru reducerea eliberarii prafului de faina in zona de lucru etc. Pentru a alege dispozitivul optim, trebuie sa stiti ca exista modele separate pentru produse de patiserie si covrigi.

Preturi: intre 3.615 lei (model de 5 kg/7 litri) si 19.400 de lei (model cu furca, de 35 kg/40 de litri);

3. Cuptor de patiserie profesional. De departe cele mai importante echipamente HoReCa de patiserie, cuptoarele specializate garanteaza coacerea uniforma (cu ajutorul unui ventilator cu autorevers) si reglarea automata a umiditatii (pentru produse din cele mai gustoase). Totodata, functia de evacuare rapida a umiditatii permite formarea crustei la exteriorul produselor, pastrandu-le in acelasi timp moi la interior.

Preturi: intre 2.930 de lei (model Snack, cu 4 tavi) si 33.075 de lei (model SGS multifunctional, capacitate 3-6 tavi);

4. Vitrina de expunere/mentinere la cald. Nu in ultimul rand, va trebui sa va echipati unitatea cu echipamente HoReCa pentru expunerea produselor si pastrarea lor la o temperatura optima pentru consum imediat (dublu rol). Aceste vitrine, orizontale ori verticale, cu geamuri drepte ori curbate si finisaje moderne, pot avea sau nu suport si sunt dotate cu mai multe polite.

Preturi: intre 5.650 de lei (model de banc, latimea 1 metru) si 20.810 lei (latimea 2,79 metri).