General

Este mai bine sa te epilezi cu ceara rece sau cu ceara fierbinte?

Cel mai tare anotimp al anului este pe cale sa se termine si orice femeie stie ca vara este perioada cand cele mai multe dintre noi opteaza sa indeparteze acele fire de par in plus de pe corp pentru a arata impecabil in aparitiile publice succesive, fie pe plaja, fie la bazin sau la plimbare. Insa, chiar daca a venit toamna, asta nu inseamna ca trebuie sa neglijam aspectul picioarelor. Epilarea trebuie facuta oricand, mai ales daca esti o doamna sau o domnisoara eleganta sau stilata. Insa cu ce ne epilam?

Este o realitate ca exista o mare varietate de tehnici de indepartare a parului, dar, fara indoiala, cele mai multe dintre noi optam pentru epilarea cu ceara, deoarece aceasta indeparteaza parul direct de la radacina. Daca te decizi sa mergi pe aceasta varianta, poate fi mai ieftin daca beneficiezi de ofertele pe care ti le face magazinul epilatpro.ro in materie de ceara de epilat. Totusi, chiar daca este metoda ideala, una dintre marile intrebari care se ridica atunci cand am optat deja pentru aceasta tehnica de indepartare a parului este: ceara fierbinte sau ceara rece? Realitatea este ca ambele ofera avantaje dar si dezavantaje, pe care le detaliem mai jos.

  1. Ceara rece

Cerurile reci sunt traditionalele benzi depilatoare care se aseaza pe zona specifica pe care doresti sa o epilezi si care au fost protagonistele a numeroase momente de durere datorita vitezei cu care este smuls parul. Functioneaza similar cu ceara fierbinte, cu singura diferenta ca ceara este deja aplicata pe benzi si trebuie doar sa le freci putin pentru ca acestea sa se incalzeasca si astfel sa poti indeparta eficient parul atunci cand tragi de ele de pe zona pe care o epilezi. Printre principalele sale avantaje, se remarca faptul ca exista diferite dimensiuni de benzi, ceea ce o face o optiune ideala pentru a te epila rapid, in orice parte a corpului. De asemenea, este important de mentionat ca poate fi folosita oriunde pentru ca nu necesita curent electric, ceea ce o face ideala pentru deplasari. In plus, nu vei avea deranj si benzile se arunca impreuna cu parul dupa utilizare, astfel incat nu se iroseste o cantitate mare de ceara sau produs, ci doar ceea ce este necesar. Cu toate acestea, in comparatie cu alte metode, acest tip de ceara nu este recomandat pentru smulgerea parului scurt, deoarece benzile nu sunt la fel de puternice si produsul nu inmoaie pielea, provocand iritatii si uscaciune.

  1. Ceara fierbinte

Epilarea cu ceara fierbinte difera esential prin aceea ca ceara nu este inclusa in benzi, ci se toarna in prealabil topita si fierbinte pe zona de ceara. Exista ceara film, ceara la cutie, ceara perle etc. Cand s-a racit, sunt folosite niste benzi speciale pentru a indeparta ceara impreuna cu parul. Similar cu ceea ce se intampla cu ceara roll-on, acest tratament se efectueaza adesea in centrele de infrumusetare. Printre principalele avantaje pe care le putem evidentia se numara faptul ca caldura deschide porii si, prin urmare, indepartarea parului este mai usoara prin desfacerea foliculilor de par, care nu mai opun atat de multa rezistenta. Este foarte recomandata persoanelor cu mult par sau radacini foarte puternice. Totusi, modelarea cerii si in utilizarea produsului necesita experienta si tehnica, asa ca daca doresti sa te epilezi acasa, nu este tocmai cea mai buna varianta. In plus, nici nu este o metoda foarte rapida deoarece procesul de incalzire a cerii este lent. Decantorul este cel mai recomandat instrument pentru a face ceara sa se incalzeasca rapid si la tempertaura ideala.

Cu alte cuvinte, daca vrei sa te epilezi cu cel mai eficient produs, iti recomandam sa alegi ceara rece deoarece este ieftina, rapida si o poti aplica oriunde. Daca insa nu ai nicio problema in a merge la un salon, atunci ceara fierbinte este cea mai buna pentru tine.