General

Felicitari, ai „inaugurat“ noua camera a copilului tau! Insa ai lasat loc si pentru o tabla magnetica?

Ce placere mai mare poate exista pentru un parinte, decat sa amenajeze camera copilului sau? Daca te afli in aceasta etapa, nu uita sa lasi loc si pentru o tabla magnetica, deoarece ii va aduce bucurie celui mic la orice varsta!

Cum poate fi folosita tabla magnetica de un copil mic?

Exista numeroase variante de jocuri educative care implica folosirea unui astfel de dispozitiv. Este vorba, de exemplu, despre magneti de diferite forme si culori, cu ajutorul carora cei mici invata intr-un mod distractiv informatii noi despre lumea pe care abia acum o descopera.

De asemenea, multi copii descopera placerea de a picta in jurul varstei de 3-4 ani. Unii dintre ei au un talent deosebit la desen, pe care au ocazia sa il exerseze jucandu-se permanent cu diferite culori si pictand orice le trece prin minte. Cele mai valoroase desene pot fi fotografiate de parinti, cu ajutorul telefonului, dupa care micutul e liber sa isi manifeste din nou creativitatea!

tabla magnetica

Exersarea literelor si cifrelor, la gradinita si in clasele primare

Invatarea literelor si a cifrelor sta la baza tuturor cunostintelor pe care copiii urmeaza sa le acumuleze apoi la scoala gimnaziala, la liceu si chiar la facultate. Acest proces are loc in grupa mare de la gradinita si mai ales in timpul claselor primare si poate fi usurat considerabil daca in camera copilului se afla o tabla magnetica de la www.viamond.ro.

Micutul va putea sa exerseze oricat de mult doreste scrierea semnelor cu care acum se familiarizeaza. De asemenea, faptul ca le vede scrise mari il ajuta sa le retina cu mai mare usurinta. Reprezentarea lor in culori diferite ii poate fi, de asemenea, de real folos.

Tabla magnetica – suportul ideal pentru formule si definitii

In clasele gimnaziale si mai ales la liceu, copiii se confrunta cu provocari mult mai serioase decat invatarea literelor si a cifrelor. La matematica, fizica si chimie lucreaza cu diferite formule, fara a caror cunoastere nu este posibila rezolvarea problemelor specifice. La toate materiile, exista un numar mare de definitii, de asemenea absolut necesare pentru a rezolva exercitii si pentru a avansa in cunoasterea domeniului respectiv.

Daca acestea sunt trecute pe unul sau mai multe caiete ori carti, copilul trebuie sa rasfoiasca mereu, sa caute formulele si definitiile necesare pe paginile deja scrise. Totul devine mai simplu daca scrie pe o tabla informatiile esentiale, pana cand ajunge sa le cunoasca perfect. Este vorba, de exemplu, despre teorema lui Pitagora la matematica sau despre diferitele tipuri de complement ori despre cazurile substantivului, la limba romana.

Alte intrebuintari pentru o tabla magnetica

Pe masura ce cresc, copiii au interese si preferinte tot mai diverse, iar acestea se reflecta si in modul in care folosesc acest dispozitiv. De exemplu, baietii pasionati de fotbal scriu primii 11 jucatori ai echipei preferate, asezati pe posturile ocupate in teren. Fetele prefera sa scrie citate motivationale, care le inspira sau le ajuta sa depaseasca momente mai dificile.

Sunt putine sanse sa gasesti un obiect cu un numar la fel de mare de intrebuintari, indiferent de varsta. Ofera-i copilului tau o tabla magnetica si va putea sa se joace mai frumos, dar si sa invete mai bine!