General

Găsirea succesului – Cum să acceptați criticile

Urăști când cineva te critică? Uneori, însă, critica poate fi bună pentru noi. Cum este posibil? Vi se pare neîncrezător? De ce nu citești mai departe?

Mentorii, colegii și șefii noștri ne critică munca. Dacă nu ar fi ei, nu ne-am întinde niciodată să gândim și să creștem. Deci, nu ar trebui să permitem criticilor lor să ne facă rău.

În acest moment, îmi amintesc că, când aveam aproximativ nouă ani, eram un tocilar care învață la școală și exceleam din punct de vedere academic. Dar când participarea la o dramă a devenit obligatorie, m-am speriat.

La școală urma să fie un program cultural și toată lumea trebuia să participe. Un bărbat ne ajuta să ne supravegheze rolurile de actorie din dramă. Îmi amintesc că am avut un mic rol de brutar la începutul și la sfârșitul dramei. Nu m-am simțit fericit pentru că supervizorul m-a criticat rău pentru toate mișcările mele în fiecare zi în care am exersat drama.

A fost dureros pentru mine, iar când a venit ziua cea mare și s-a apropiat momentul să joc în dramă, am dat cea mai bună șansă și am făcut o lovitură fiind un brutar în costum de brutar cu pâine brună în mână. Toată lumea mi-a iubit părțile și a fost plin de apreciere și m-a lăudat foarte mult.

Astăzi mă uit la supraveghetorul de teatru cu recunoștință. Critica lui constantă m-a ajutat să mă descurc foarte bine. Îi datorez mult credit.

Deci, să nu ne frântăm inima la critica oamenilor; uneori au intenții bune. Putem da vina pe supraveghetorii și șefii noștri la locul de muncă? Uneori ei judecă atât de mult și comentează prost performanțele noastre. Dar acest lucru poate fi avantajos.

Pentru a le satisface și a prezenta o muncă fructuoasă și semnificativă, depășim performanțe și, în acest proces, ne facem un nume. Acesta este modul de viață.

Așadar, pentru a obține succesul, acceptați criticile cu căldură și bunăvoință. Ai mult mai mult de oferit și de contribuit, ceea ce devine evident pentru compania/organizația ta.

Deci, cu cât auziți mai multe critici de la oamenii din viața ta, cu atât mai bine. Ajungi să trăiești o viață mai bună pentru că te-ai îmbunătățit și ai devenit mai priceput.

În afară de asta, cel mai rău critic din viața ta este mintea ta. Mintea ta îți dă în mod constant gânduri critice despre orice și s-ar putea să te simți paralizat. Critica minții tale poate să nu fie cea mai bună alegere până la urmă. Încearcă să fii calm și să te liniștești și să fii confortabil în pielea ta.

Ascultați melodii melodioase sau urmăriți o comedie și distrați-vă atenția. S-ar putea să nu asculți discuțiile negative constante ale minții tale.

Modul în care alți oameni îți critică munca și rolurile din viață este mult mai semnificativ. Așadar, fii blând cu tine însuți, acordă o ureche bună celorlalți și rezolvă lucrurile pentru tine.

Totuși, nu trebuie să fii atent la criticile tuturor – doar celor care îți vorbesc și rezonează cu tine.

La urma urmei, cu greu poți ignora critica constructivă a oamenilor din jurul tău care au intenții bune și, fără asta, pierzi viața. Așadar, rămâneți conectat, acordați atenție acestor oameni și deveniți un succes extraordinar în ceea ce vă place să faceți și să faceți plăcere pentru viața și viața voastră.