Gin cu aroma de Kumquat de la 24drinks.ro
Ginul Kumquat este un tip de gin aromatizat care se face prin infuzarea de kumquat in gin. Kumquats sunt mici fructe citrice care sunt originare din Asia de Sud-Est si au o aroma dulce-tarta. Pentru a face gin kumquat, fructele sunt de obicei feliate si adaugate intr-o sticla de gin, care este lasata la infuzat timp de cateva zile sau saptamani. Ginul rezultat capata aroma si aroma kumquats, creand un spirit unic si aromat care poate fi savurat singur sau folosit ca baza pentru cocktail-uri. Ginul Kumquat este o tendinta relativ noua in lumea ginurilor aromate, dar a castigat rapid popularitate in randul pasionatilor de gin care ii apreciaza profilul de aroma indrazneata si fructata.
Bimber Kumquat Gin este un gin stralucitor, crocant si delicios de racoritor, creat din opt plante botanice, inclusiv kumquat. Originar din China, acest lucru rar si in mod natural mic
varietatea de citrice creste lent, producand fructe foarte mari, cu gust delicios. Kumquat de la 24drinks.ro este realizat manual cu experienta la distileria noastra din Londra si se prezinta ca un gin clasic de ienupar si citrice, plin de arome stralucitoare si indraznete.
Fiind una dintre cele mai vechi si poate cele mai subestimate bauturi alcoolice existente, ginul reprezinta o provocare interesanta pentru cei care beau pentru prima data. Aceasta bautura botanica nu devine adesea bautura preferata de cineva decat cu mult timp dupa anii lor experimentali de adolescenta si adulti tineri. Cu atat de putine cocktail-uri populare de colegiu care matura campusurile cu gin ca baza, multi oameni nu invata cum sa bea gin atunci cand testeaza pentru prima data tot ce pot pune mana. Asadar, daca te-ai abatut de la incercarea ginului pentru ca nu stii prea sigur de unde sa incepi, lasa acest ghid util sa descompuna ingredientul de ienupar pentru tine.
Puteti bea majoritatea lichiorurilor pe cont propriu si sunt de obicei servite in trei stiluri separate: drepte, pe stanci si ingrijite. Arunca o privire la modul in care aceste moduri de a bea gin in sine difera si vezi care dintre ele este modul in care l-ai comandat fara sa stii de ani de zile.
Pentru a bea gin direct, raciti-l mai intai, deoarece ginul este cel mai bine rece ca gheata. Turnati ginul intr-un pahar de mixer umplut cu gheata si amestecati-l. Apoi, si strecurati-l intr-un pahar de roci. Acest lucru este perfect daca ati uitat sa va pastrati ginul la rece sau daca preferati bauturile pe partea rece.
Oamenii care iubesc bauturile reci ar trebui sa-si incerce lichiorul pe stanci. Pentru a servi gin on the rocks inseamna, umple un pahar de rocks cu gheata si toarna gin deasupra. Gheata va dilua ginul pe masura ce se topeste, ceea ce face ca aceasta metoda sa nu fie la fel de puternica precum servirea lui direct. Aromele ginului se dezvolta diferit la temperaturi diferite. Asa ca o modalitate de a va oferi o experienta diferita de gin este sa-l serviti curat. Multi iubitori de gin se bucura astfel. Pentru a servi ginul curat, turnati ginul la temperatura camerei intr-un pahar si sorbiti-l incet sau mai mic dintr-o singura miscare.
Avand in vedere ca ginul a fost folosit inca din perioada medievala ca tratament medicinal, se cuvine ca unii mixologi talentati sa creeze cocktail-uri de gin delicioase pe care sa le savureti. Consultati aceste trei bauturi cu gin de baza si vedeti care crezi ca are cel mai bun gust.
Ginul isi are originea probabil in bauturile alcoolice produse in Evul Mediu, cu referiri la un spirit aromat cu „genever” mentionat intr-un manuscris flamand din secolul al XIII-lea. Pana in anii 1600, olandezii produceau serios gin, cu sute de distilerii numai in orasul Amsterdam.
Ginul, ca atatea lucruri (vin in minte Coca-Cola si heroina), a fost produs initial ca medicament. A fost distribuit de „chimisti” pentru tratamentul afectiunilor precum guta si dispepsia. Consumat in cantitati suficient de mari, probabil ca a ajutat la ameliorarea perceptiei simptomelor asociate cu aceste probleme si multe altele, cum ar fi „Pumnul lasului”, desi doar pentru cateva ore la un moment dat. Ginul a castigat popularitate in timpul Razboiului de 30 de ani, cand soldatii britanici care luptau pe pamantul olandez au fost intariti cu „Dutch Courage” prin, stiti, bautul de gin.
Vreme bune pe „Gin Lane”
Vreme bune pe „Gin Lane”
Nu a durat mult pentru ca acest lichior minunat sa traverseze Canalul Manecii intr-un mod mare. In a doua jumatate a secolului al XVII-lea si in primii ani ai secolului al XVIII-lea, ginul a castigat rapid popularitate in Anglia, cimentand asocierea de care se bucura inca cu acea natiune. De fapt, pana in anul 1720, unii experti estimeaza ca pana la un sfert din gospodariile din Londra isi produceau frecvent propriul gin. Perioada din istoria orasului a devenit cunoscuta sub numele de „Nebunia Ginului”, o epoca atat de minunata, Parlamentul a trebuit sa adopte nu mai putin de cinci acte legislative majore de-a lungul a 22 de ani, intr-o incercare zadarnica de a controla consumul populatiei de gin.
Anumite tipuri de gin pot fi savurate curate sau pe stanci, cum ar fi Bombay Sapphire, o varietate produsa cu nu mai putin de 10 „botanice”, inclusiv ienupar si lemongrass. Alte ginuri sunt perfect potrivite pentru amestecarea cocktail-urilor. Imi vine in minte Tanqueray: a fost distilat dupa aceeasi reteta de baza de aproape 200 de ani. Si pentru inregistrare, asta il face un relativ nou venit. Multe distilerii produc acelasi tip de gin inca de la inceputul anilor 1700.