General

Locul ideal pentru persoanele in varsta care sunt singure

Devine din ce in ce mai dificil sa desfasuram anumite activitati pe masura ce inaintam in varsta. Ajungem uneori chiar sa avem nevoie de ajutor, aspect intalnit in special in cazul persoanelor ce sufera de anumite afectiuni, boli sau dizabilitati. Este cu atat mai complicat pentru cei ce locuiesc singuri. Asa cum este cazul in ziua de azi, ne dorim sa avem propria noastra locuinta si astfel, de la o varsta, ne despartim de parinti, bunici si alti membri ai familiei si ne hotaram sa locuim singuri sau cu partenerul de viata iar la randul lor, si acestia raman singuri.

O data ce realizam ca o persoana in varsta nu se mai poate descurca singura in a desfasura anumite activitati uzuale sau nu se simte bine singura, este important sa cautam solutiile optime pentru a remedia aceste aspecte negative. Iar cea mai buna poate fi alegerea unui camin pentru batrani, un loc in care nimeni nu este singur si totodata, beneficiaza de ajutor specializat in sarcinile pe care nu le mai pot realiza singuri. Si cum este vorba despre o persoana draga, un parinte, bunic sau cu care avem un anumit grad de rudenie, ne dorim sa alegem o locatie care sa ofere cele mai bune conditii.

In materie de dotari, confort, posibilitati si personal specializat, AsertivO este o alegere cu adevarat perfecta pentru seniori. Vorbim aici despre un camin de batrani Senior Center unde acestia sa aiba parte de toate aspectele unei vieti lipsita de griji. Cu alte cuvinte, AsertivO este Furnizor Premium de Servicii Sociale care ofera rezidentilor sai experienta senectutii frumoase, decente si demne pe care o merita! Centrul dispune un lobby spatios ce este destinat petrecerii timpului liber precum si vizitelor familiilor, un restaurant foarte bun, dotat la cele mai inalte standarde dar si bucatari interni care prepara toate mesele si gustarile rezidentilor in concordanta cu recomandarile medicilor nutritionisti, o sala de recuperare medicala si kinetoterapie, spatii destinate activitatilor de terapie ocupationala si personal medical dedicat 24/7. In acest fel,  AsertivO recreeaza sentimentul placut al unei vacante perpetue, fiindca viata este facuta pentru a fi traita la potential maxim, chiar si atunci cand trecem de prima tinerete.

Caminul, ca si cladire, are patru etaje, fiecare avand atat spatiile de locuit, camere de o singura persoane sau de mai multe precum si dotarile mai sus metionate. Dupa cum putem afla si din informatiile oferite chiar de reprezentantii centrului, fiecare etaj dispune de doar 35 de locuri pentru ca ei isi doresc sa poata oferi atentia necesara si spatiu suficient fiecarui rezident. La randul ei, fiecare camera este dotata cu baie proprie, aer conditionat cu reglare individuala, Smart TV si canale prin cablu, internet Wi-Fi, telefon, dulap,  masa, fotolii, frigider si seif. Camerele au maxim doua paturi si pot fi locuite doar de o persoana sau doua, din acelasi considerent: noi punem pret pe calitate, nu pe cantitate.

Se pune desigur accentul si pe miscarea zilnica, un element cheie in pastrarea unei stari fizice dar si psihice bune precum si in pastrarea unei sanatati cat mai bune. Pentru asta, curtea centrului este foarte mare si dispune de alei, banci, locuri de odihna precum si locuri in care se pot desfasura diverse activitati in aer liber.

Pe masura ce inainteaza in varsta, devine din ce in ce mai greu pentru multe persoane sa se mai poata ocupa singure de anumite aspecte importante ale vietii personale de zi cu zi, si au asadar nevoie de ajutor din partea celorlalti. In astfel de cazuri, cei apropiati apeleaza la diverse solutii, de la a locui impreuna cu acestia, ca de exemplu copiii sa locuiasca cu parintii in varsta care nu se mai pot descurca singuri, sa angajeze o persoana care sa aiba grija de acestia la domiciliu sau sa ii cazeze intr-un camin de batrani, aceasta ultima varianta fiind cea mai buna din mai multe puncte de vedere. Timpul limitat insa nu le permite multor persoane sa petreaca si suficient timpu cu seniorii lor sau sa poata fi prezenti de fiecare data cand acestia au nevoie de ajutor. Fie ca este vorba drespre locul de munca sau alte aspecte, devine imposibil sa fim mereu prezenti in astfel de momente si deci, a apela la solutia unui camin de batrani este foarte bine.

Este un adevar nespus ca fiecare persoana merita o perioada de odihna bine meritata dupa o viata intreaga in care a incercat sa obtine lucruri cat mai bune pentru sine si pentru cei apropiati iar cazarea intr-un astfel de centru, unde nu trebuie sa renunte la nimic dar in schimb sa aiba parte de atat de multe beneficii reprezinta o alegere foarte buna. Niciun senior nu se va simti singur, nedorit, nu va duce lipsa se cele necesare vietii de zi cu zi si fara indoiala ca nu va fi nevoie ca acestia sa renunte la diversele lor pasiuni si placeri.

Este important de mentionat ca exista mai multe pachete dintre care cei cazati in cadrul centrului pot alege, aceste pachete oferind de la unul la celalalt mai multe beneficii, in special pentru cele medicale, in cazul persoanelor cu diverse dizabilitatil, afectiuni, boli. Si desigur, aici si unele persoane in varsta isi pot da ultima suflare iar cei din cadrul centrului sunt pregatiti si pentru asta, avand la dispozitie cunostintele si solutiile necesare astfel incat trecerea pe lumea cealalta sa se faca intr-un mod corect, potrivit religiei fiecarei persoane.