General

Poate trauma copilăriei să împiedice pe cineva să poată fi doar?

Multe societăți din întreaga lume sunt pline de oameni care sunt mai mult sau mai puțin mereu în mișcare. Așa a fost de multe, multe decenii și este puțin probabil să se schimbe în curând.

Când cineva trăiește în acest fel, este puțin probabil să creadă că trăiește într-un mod care nu este durabil și trebuie să încetinească din când în când. Motivul pentru aceasta este că probabil vor fi înconjurați de oameni care se comportă la fel.

Norma

Deci, la fel, că nu vor ieși în evidență pentru utilizarea unui telefon, nu vor ieși în evidență pentru a se comporta în acest fel. Cu toate acestea, chiar dacă alții le-ar spune că trebuie să încetinească și să-și ia piciorul de pe gaz, ca să spunem așa, s-ar putea să nu aibă prea mult efect.

S-ar putea auzi acest lucru și chiar s-ar putea să fie de acord cu sfatul, dar s-ar putea să fie cât de departe. Acest gând le va părăsi în curând mintea și vor reveni la viață în același mod.

O potrivire

Atunci cineva va arăta ca o ființă umană, dar va avea mai multe în comun cu o mașină. Apoi, din nou, există șanse mari ca aceștia să fie mult mai activi decât o mașină.

Deși este probabil ca o mașină să fie folosită și apoi oprită după o perioadă scurtă de timp, acestea pot fi în mișcare de dimineața până seara. Singurul moment în care s-ar putea opri este atunci când se simt obosiți la sfârșitul zilei și trebuie să se culce.

Un inconvenient

Dacă acest lucru nu ar fi fost ceva ce ar fi trebuit să facă și ar putea exista chiar momente în care nu lasă mult timp să doarmă, probabil că nu ar face-o. Ar putea prefera să facă lucruri tot timpul, decât să se întindă și să se oprească pentru o mare parte a zilei.

Când vine momentul să doarmă, ei pot descoperi că adesea le este incredibil de greu să adoarmă. Este posibil ca mintea lor să se întâmple și nu vor putea să-și dea drumul.

Aprinderea lumânării la ambele capete

Dacă sunt la începutul vieții, trăirea în acest fel ar putea să nu le provoace prea multe probleme. Ei vor putea trăi viața „trăiește repede mor tineri” și, potențial, vor fi văzuți ca fiind foarte reușiți în acest proces.

Pot fi ca o mașină nouă care este împinsă la limită; este probabil să dureze ceva timp până când problemele încep să apară. Totuși, ar putea exista încă momente în care ajung să fie arse și să fie forțați să se odihnească.

O altă experiență

Pe de altă parte, dacă sunt deja pe această planetă de câteva decenii, ar putea avea o serie de probleme de sănătate. Dacă nu, este posibil să fi avut o serie de avertismente.

Acesta va fi modul în care corpul lor le va spune că trebuie să încetinească și să nu mai trăiască o viață atât de rapidă. Dar, din cauza cât de prinși sunt în viața pe care o duc, ar putea fi nevoie de ceva semnificativ ca să încetinească.

Scenariul cel mai rău caz

Acest lucru ar putea însemna că vor trebui să aibă un atac de cord sau un accident vascular cerebral, de exemplu. După acest moment, viața lor s-ar putea să nu mai fie niciodată la fel și vor fi forțați să ia totul ușor pentru tot restul vieții.

Ceea ce s-a întâmplat poate părea că a ieșit pur și simplu din neant, dar probabil că va fi de decenii în devenire. În cele din urmă, ei vor fi fost prea concentrați pe ceea ce se întâmplă în exterior pentru a fi conștienți de ceea ce se întâmplă în interior.

Un pas înapoi

Acum, dacă cineva nu este în acest moment și poate vedea că trebuie să încetinească, le va oferi șansa de a preveni acest rezultat. Ceea ce ar putea ajunge să vadă în curând este că sistemul lor nervos simpatic este hiperactiv, petrecând, ca urmare, foarte puțin timp în sistemul lor nervos parasimpatic.

Acesta este motivul pentru care petrec atât de mult timp în modul do-oing și foarte puțin timp în modul be-ing. Marea întrebare este: de ce petrec atât de mult timp în acest fel și foarte puțin, dacă este deloc, timp în alt mod?

Mergând adânc, foarte adânc

La un nivel, nivelul intelectului lor, ar putea veni cu tot felul de motive pentru care trebuie să se comporte în acest fel. De exemplu, ar putea spune că au multe de făcut, și-ar pierde locul de muncă dacă nu ar face-o și că le place să trăiască în acest fel.

La un nivel mai profund, chiar în corpul lor, trăirea în acest fel este probabil să fie văzută ca singura modalitate prin care ei pot supraviețui. Astfel, dacă nu ar fi în mișcare și nu se luptă tot timpul, viața lor s-ar fi încheiat.

Privire mai atentă

Un mod de a privi acest lucru ar fi să spunem că acest lucru este total irațional, deoarece este foarte puțin probabil ca viața lor să se termine dacă ar încetini și ar da șansa sistemului nervos parasimpatic să opereze mai des. Un alt mod de a-l privi ar fi să spunem că a existat o perioadă în care ar fi fost ca și cum viața lor s-ar fi încheiat dacă nu s-ar fi luptat.

Fie în timpul nașterii, fie la scurt timp după, este posibil să fi fost forțați să lupte pentru a rămâne în viață. Dacă nu ar fi făcut asta, ar fi fost ca și cum ar fi fost de gând să moară, iar această amprentă timpurie va fi ceea ce le definește comportamentul până în ziua de azi.

Conștientizarea

Ceea ce s-a întâmplat în trecutul lor se va termina și au supraviețuit, dar în adâncul lor, ei vor percepe în continuare viața în același mod. În consecință, dacă se așează în corpul lor și nu fac nimic, se vor teme, așa cum era în urmă cu toți acești ani, că viața lor se va sfârși.

Dacă cineva se poate raporta la asta și este gata să-și schimbe viața, ar putea fi nevoie să solicite sprijin extern. Acesta este ceva care poate fi furnizat cu ajutorul unui terapeut sau vindecător.

Autor, scriitor transformațional, profesor și consultant, Oliver JR Cooper, provine din Anglia. Comentariul și analiza sa perspicace acoperă toate aspectele transformării umane, inclusiv dragostea, parteneriatul, iubirea de sine, valoarea de sine, copilul interior și conștientizarea interioară. Cu peste două mii opt sute de articole aprofundate care evidențiază psihologia și comportamentul uman, Oliver oferă speranță împreună cu sfaturile sale solide.