General

Sfaturi pentru a alege mobila camera celor mici

Prima regula de urmat in momentul mobilarii unei camere pentru cei mici este implicarea celor direct implicati in alegerea elementelor de mobilier si amenajarea acestora. Ei vor trebui sa petreaca cea mai mare parte a timpului acolo si, prin urmare, va ramane la latitudinea lor sa decida cum sa-l decoreze, pentru a veni in intampinarea preferintelor si gusturilor lor, impingandu-i astfel si sa-l mentina mereu in ordine. Evitam sa-l incarcam cu prea multa mobila sau s-ar putea transforma intr-o adevarata inchisoare: mai degraba decidem de cate si de ce mobilier este nevoie si cum trebuie pozitionat inainte de a trece la achizitie. Daca camera este mica este mai bine sa optezi pentru mobilier detasabil sau transformabil sau mic si versatil, care poate fi amplasat si in colturile inguste.

In primul rand, sa luam in considerare culoarea peretilor: bineinteles ca cele mai populare culori sunt intotdeauna roz, albastru, galben, portocaliu si, in general, culorile pastelate care spun lumea colorata si imaginativa a copiilor mai bine decat altele. Acestea vor actiona ca un ghid pentru a crea combinatia potrivita de culori, evitand efectul de soc intre nuantele de culoare. Vezi cele mai colorate piese pe reberic.ro.

Mobila pentru dormitor

Dupa ce ai vazut cum se potriveste culorile din mobilier, este bine sa stabilesti care sunt elementele care nu pot lipsi in dormitorul unui copil: pat, dulapuri, zona de joaca si zona de studiu.

Sa incepem cu patul, care nu are o simpla functie decorativa, ci trebuie ales pe baza anumitor caracteristici functionale. De obicei optezi pentru un pat de o persoana cand copiii sunt mici si pentru un pat mai mare, precum cel de unu si jumatate, in cazul copiilor mai mari. Intr-o camera mica alternativele sunt numeroase: poti alege paturi bridge, paturi supraetajate, paturi convertibile sau pat casuta montessori. In acest caz paturile sunt doua in unul si ne permit sa economisim spatiu util de jucat si sa organizam camera intr-un mod mai functional.

Locul de studiu este zona de ingrijit in cele mai mici detalii si, mai ales, de gandit intr-un mod evolutiv: acest spatiu va trebui sa se adapteze diferitelor varste ale copiilor, trecand de la a fi un spatiu de joaca pentru colorat si pentru exersare. activitati manuale intr-un loc special dedicat concentrarii si pregatirii. Puteti alege intre birouri de diferite dimensiuni: rotunde, patrate sau curbate cu forme care amintesc de lumea animalelor. Prezenta sertarelor care vor deveni aliati pentru birou si un scaun care le permite copiilor sa se deplaseze fara a face prea mult zgomot sunt fundamentale. Poti sa te inspiri de la reberic.

Vorbim apoi despre dulap si sertare, care vor fi folosite pentru depozitarea tuturor hainelor pentru copii intr-un mod practic si lenjeria care nu se foloseste in acea perioada a anului, precum cearsafurile simple de flanel vara, sau cearsafurile de pat de o persoana iarna. Putem alege dintre cele doua variante diferite de amenajare sau le putem introduce pe ambele, acolo unde spatiul ne permite, folosind comoda pentru lenjerie intima si imbracaminte de zi cu zi si spatiul de garderoba pentru cele mai importante haine si, de asemenea, pentru depozitarea jocurilor si a diverselor obiecte.