General

Sulfatii din samponul tau de par – pericolul pe care nu l-ai cunoscut

Afla ce trebuie sa contina samponul si produsele tale de ingrijire a parului

Investesti o multime de bani in ingrijirea si coafarea parului tau, in saloane profesionale si apelezi adesea la hairstylisti de renume? Din pacate, parul tau are nevoie de mai mult decat atat! Daca nu ii oferi ingrijirea potrivita, culoarea sau sanatatea firului de par va da semne clare de deteriorare. Ce trebuie sa faci?

Trebuie sa aflii ca o varietate de lucruri schimba “calitatea parului” – fie pe termen scurt, fie pe termen lung. De exemplu, factorii de mediu, vopsirea părului și folosirea aparatelor electrice pentru coafarea părului sunt doar câteva din elementele ce ataca părul nostru și îl pot face tot mai deteriorat, mai uscat și mai lipsit de viață. Apo, in mod inevitabil, ne vom plange de un par deshidratat, de un luciu foarte foarte slab sau de faptul ca vopseaua aplicată inițial s-a… stins!

Un prim sfat pentru a arata bine si a ne simti plini de viata si sanatate, incepand cu firul de par?

Curatarea parului cu un sampon fără sulfati

La o prima vedere, sulfatii nu ne spun nimic. Stim ca sunt niste substanțe tensioactive al caror rol este de a face ca lichidele sa se imbine mai ușor cu apă și să se transforme în spumă – iar spuma curăța și inlatura mizeria ori murdăria, nu-i asa? Din pacate, sulfatii din sampon pot sa puna o prea mare presiune pe parul vopsit, spaland (sau inlaturand) și vopseaua, mult mai repede decat ar fi normal. Explicatia? Sulfații sunt substanțe de curățare prea intense, de care cel mai adesea nu vom avea nevoie.

Rezolvarea problemei? Curatarea fără sulfati este mai gentila și opereaza excelent în aceste circumstante: da la o parte uleiurile si mizeria, permitand ca parul sa isi pastreze culoarea obtinuta, vreme mai indelungata!

Ce putem asadar sa facem pentru a avea mai mare grija de parul nostru (vopsit sau natural)? Ce sfaturi putem sa obtinem de la expertii din domeniul ingrijirii parului si a hairstyling-ului? Am pregatit in randurile urmatoare cateva sugestii de care ne putem folosi chiar de astazi:

  • Pasul intai – să căutăm șampoane fără sulfati. Le veti gasi in magazine de specialitate, precum Haircare.ro
  • Pasul doi – sa cumparam si sa utilizam conform recomandarilor produsele ce sunt prezentate ca fiind sigure pentru parul vopsit
  • Pasul trei – pe termen lung este recomandat să evităm formulele care detoxifica sau curăță în profunzime, deoarece si acestea pot sa dezlipeasca vopseaua de pe parul nostru iubit.
  • Pasul patru – atentie la volum! Nu sunt bune produsele ce garanteaza un volum sporit al parului? Din pacate, cand vine vorba de par vopsit, trebuie sa fim precauti. De ce? Adesea (dar nu mereu), aceste substante, tratamente, masti sau spray-uri aduc un volum extra prin deschiderea cuticulei – lucru ce va estompa fara indoiala culoarea părului.

Asadar, de aceste lucruri putem tine cont nu doar cand cautam șampoane ci și cand suntem in proces de achizitia a articolelo pentru coafare. Alegeți mereu produsele fără sulfati!