General

LUCRĂTORII MIGRANȚI TREBUIE ASIGURAȚI ÎN CAZ DE RECRUTARE

Migranții economici caută în întreaga lume oportunități de angajare mai bune și standarde de viață superioare.Tocmai de aceea agentiile de recrutare personal din asia au fost foarte aglomerate in perioada pandemie si dupa aceasta.

Cu toate acestea, această călătorie este uneori presărată cu riscuri personale semnificative pentru acești lucrători. Organizația Internațională a Muncii (OIM) notează că muncitorii migranți din întreaga lume sunt deosebit de vulnerabili la munca forțată, o problemă subliniată recent de Amnesty International printr-un raport al CNBC, care indică abuzurile și exploatarea la care sunt supuși muncitorii migranți care construiesc locațiile Cupei Mondiale din Qatar.

Asia de Sud-Est nu face excepție.

În mod tot mai frecvent, lucrătorii din Cambodgia și Myanmar se uită spre Thailanda pentru oportunități economice pe care țările lor de origine nu le pot oferi în prezent.

Și, potrivit Finnwatch, nu numai că muncitorii migranți din Thailanda sunt susceptibili la discriminare, dar pot fi constrânși să plătească comisioane ridicate de recrutare în drum spre locul de muncă din țara lor de origine. Acest lucru înseamnă că migranții care caută angajare legală s-ar putea să se afle adânc în datorii înainte de a-și începe munca, datorii care adesea durează ani de zile pentru a fi plătite.

Thai Union lucrează activ pentru a combate aceste practici explozive.

Compania – care are o forță de muncă în Thailanda compusă în principal din lucrători din Thailanda, Myanmar și Cambodgia, recrutați prin canale formale care implică agenți de recrutare licențiați în Cambodgia și Myanmar – se concentrează pe reducerea potențialului de abuz și șantaj de către agenți și intermediari în recrutarea acestor lucrători.

Sclavia prin datorie rezultată din recrutare nu are loc în locurile de muncă ale Thai Union. Prin urmare, în 2016, Thai Union a eliminat comisioanele de recrutare pentru toți muncitorii din fabricile și uzinele sale, eficace pentru toate recrutările viitoare ale muncitorilor, atât din Thailanda, cât și din străinătate.

În plus, începând din 2015, Thai Union a implementat Codul său de Etică în Afaceri și Codul de Conduită a Muncii revizuit. Acesta acoperă recrutarea și tratamentul muncitorilor, stabilind protocoale privind bunăstarea angajaților, beneficii, salarii, vârstă, dreptul la libertatea de asociere, dreptul la negocierea colectivă și cadrul obligatoriu pentru sănătate și siguranță. Codul, la care toți furnizorii trebuie să adere, stabilește un punct de plecare pentru comportamentul așteptat în toată lanțul de aprovizionare al Thai Union.

Eliminarea comisioanelor de recrutare urmează dezvoltării continue a politicii etice de recrutare a muncitorilor migranți a Thai Union, care a fost salutată de Migrant Workers Rights Network (MWRN), care a evidențiat în 2016 nevoia urgentă de a răspunde la provocările din recrutare. Thai Union colaborează, de asemenea, cu Institutul Issara și a furnizat un studiu de caz pentru brieful lor privind Sistemele de Recrutare Fără Sclavie.

Este important ca industria și părțile interesate să lucreze strâns împreună pe tot parcursul procesului de recrutare și să impresioneze asupra agenților și intermediarilor că comportamentul etic verificabil este imperativ și necesar pentru desfășurarea afacerii acum și în viitor.

Angajând resurse și timp semnificative pentru a lucra direct și pentru a construi relații mai strânse cu agenții de recrutare și organizațiile neguvernamentale din Myanmar, iar acum din Cambodgia, Thai Union a putut să evalueze mai eficient procesele de recrutare, cu Migrant Workers Rights Network (MWRN) oferind supervizare, ceea ce reduce costurile și complexitatea.

Aceste inițiative sunt rezultatul unui angajament comun de a îmbunătăți condițiile de muncă pentru toți angajații Thai Union. Compania a fost la prima linie în adoptarea unor politici și reguli stricte în industria fructelor de mare din Thailanda pentru a arăta tuturor că schimbarea este posibilă. Dar este esențial să avem parteneri care pot ajuta Thai Union.

În viitor, una dintre platformele cheie în dezvoltarea unui viitor cu adevărat durabil este necesitatea ca toți angajații să aibă acces la angajarea sigură și liber aleasă. Drumul nu este ușor – trebuie să ajutăm la crearea unui nou model de afaceri pentru agențiile care recrutează muncitori pentru locuri de muncă în străinătate.

Cu toate că întotdeauna mai pot fi realizate multe, Thai Union va continua să-și facă partea pentru a elimina problemele, precum și pentru a pune în aplicare Codul său de Etică în Afaceri și Codul de Conduită a Muncii, programul său etic pentru recrutarea muncitorilor migranți și politica de eliminare a comisioanelor de recrutare. Furnizorii care nu reușesc să îndeplinească aceste standarde nu vor putea rămâne furnizori ai Thai Union.