General

Asistenta rutiera – ce este si cum te ajuta?

O defectiune brusca, o pana de curent, o pana de cauciuc, un accident care va lasa pe drumuri… exista multe cazuri in care este posibil sa aveti nevoie sa apelati la asistenta rutiera. Polita de asistenta rutiera este o acoperire suplimentara la RCA care va permite sa primiti ajutor gratuit, in fiecare zi a anului, 24 de ore din 24. Vezi aici mai multe detalii despre serviciile specifice.

Ce este asigurarea de asistenta rutiera?

Polita de asistenta rutiera este o acoperire suplimentara oferita de obicei de companiile de asigurari. Cu aceasta polita, soferii se protejeaza de riscul de a ramane blocati din cauza unei defectiuni sau a unei probleme la masina. Prin activarea politei suplimentare, automobilistul poate suna la numarul de telefon gratuit furnizat de compania de asigurari si poate astepta sosirea unui camion de tractare. Tot ce trebuie sa faceti este sa va furnizati datele personale, numarul de inmatriculare, numarul politei si locatia masinii. Unele companii ofera instalarea unui dispozitiv prin satelit la bord, care va permite sa localizati masina si sa declansati automat alarma in caz de accident sau defectiune. Odata ce cererea de asistenta a fost primita, fie prin telefon, fie prin satelit, compania de asigurari va contacta serviciul depanator si va trimite o masina de tractare la fata locului. De obicei, polita include tractarea masinii pana la cel mai apropiat garaj sau la un garaj in care aveti incredere.

Cand este util sa inchei o asigurare de asistenta rutiera?

Asigurarea care ofera asistenta rutiera in caz de defectiune sau accident este potrivita in special pentru cei care parcurg multi kilometri pe an sau pentru cei care au o masina veche de cativa ani si, prin urmare, mai predispusa la defectiuni. Chiar daca intentionati sa calatoriti si sa petreceti perioade lungi de timp departe de casa, poate fi util sa va extindeti acoperirea RCA, deoarece, in majoritatea cazurilor, politele ofera asistenta gratuita la nivel national si servicii suplimentare pentru cei care se afla mai departe de casa. Apelarea asistentei rutiere poate fi costisitoare, mai ales daca masina se opreste noaptea sau pe autostrada. Dar chiar si o interventie pe timp de zi pe o strada din oras poate fi costisitoare, in jur de 500 de lei Pe de alta parte, prima perceputa de companii pentru asigurarea asistentei rutiere este mult mai mica, de aproximativ 50 de lei pe an. Avand in vedere toate cazurile in care aveti dreptul la asistenta gratuita pentru avarii, este adesea util sa incheiati o polita de asistenta rutiera, indiferent de frecventa cu care va folositi masina.

Fiecare companie are propria politica de asistenta rutiera

Nu toate companiile de asigurari ofera aceleasi polite. De-a lungul timpului, companiile de asigurari au dezvoltat un set variat de oferte, cu pachete de servicii personalizate si configurabile de catre client. Inainte de a semna un contract de asigurare, este important sa verificati ce ofera compania, daca exista limitari sau daca exista servicii suplimentare care pot fi activate individual.

Acoperirea de baza a asigurarii

Ca parte a pachetului de baza, aproape toate companiile ofera asistenta rutiera gratuita 365 de zile pe an, 24 de ore pe zi. Asistenta consta in trimiterea unui camion de tractare pentru a va remorca masina la cel mai apropiat garaj.