General

Beneficiile dansului modern pentru copii

Cursurile de dans modern sunt printre numeroasele activitati extracurriculare la care pot participa copiii nostri. Este un instrument excelent pentru dezvoltarea stimei de sine a copiilor, conceptul lor de grup, progresul personal si multe altele. Parintii ar trebui sa ia in considerare cele mai bune activitati extracurriculare pentru copiii lor, cu optiuni variind de la invatarea unei noi limbi pana la practicarea unui sport. Dansul modern este, de asemenea, o alternativa extrem de benefica si distractiva.

De obicei, atunci cand alegem o activitate fizica pentru copiii nostri ne gandim la cele mai frecvente alegeri, in functie de sexul copilului. Cu toate acestea, dansul este o optiune din ce in ce mai populara atat pentru baieti, cat si pentru fete.

In aceste zile, putem alege cursuri de dans indiferent de varsta sau sexul copiilor nostri. Acestea includ jazz, hip hop sau ritmuri latine precum salsa si bachata, pentru a numi doar cateva.

Aceste tipuri de activitati, pe langa faptul ca au toate beneficiile pentru sanatate ale dansului, sunt si foarte distractive. Sunt activitati grozave pentru socializare si lucru in echipa. Dincolo de celelalte beneficii fizice si mentale, copiii invata desigur sa danseze.

Dansul modern este cel mai bun mod de a canaliza energia copiilor. In acest fel, este la fel ca sporturile traditionale. Dansul ii mentine pe copii activi fizic si poate fi facut la orice varsta. Copiii se bucura de muzica inca de cand sunt foarte mici. Chiar si bebelusii pot urma muzica pe care o aud in jurul lor. Majoritatea studiourilor si academiilor de dans ofera lectii de dans modern pentru copii de la 2 sau 3 ani. Dansul are numeroase beneficii fizice si psihologice. De asemenea, ajuta la dezvoltarea lor artistica. Nu conteaza ce gen aleg parintii sau copiii. Cheia este sa participi.

Iata cateva dintre cele mai importante beneficii ale dansului modern pentru copii:

Copiii care fac dans modern isi maresc puterea si flexibilitatea. De asemenea, isi dezvolta simtul echilibrului si imbunatatesc agilitatea si coordonarea.

In mod similar, isi dezvolta constientizarea corpului si capata obiceiul unei posturi bune, care va fi important in alte domenii ale vietii lor.

Dansul ii ajuta pe copii si le ofera avantaje in alte discipline. Este un instrument eficient pentru a scapa de stres si pentru a-i face pe copii sa se simta relaxati. Cu dansul, ei capata o atitudine pozitiva fata de viata si intaresc ideea de a se angaja in activitati de sanatate.

Cursurile de dans sunt foarte distractive. In plus, ofera copiilor sansa de a-si face noi prieteni. Aceste clase le stimuleaza abilitatile sociale si le intaresc sentimentul de apartenenta la un grup si le faciliteaza integrarea.

Coregrafia de grup sprijina munca in echipa, comunicarea, increderea si cooperarea.

Cursurile de dans stimuleaza abilitati importante de viata, cum ar fi disciplina si concentrarea. Multi oameni care petrec timpul dansand se caracterizeaza prin aplomb, incredere si stima de sine.

Unul dintre principalele beneficii ale dansului modern pentru copii este ca stimuleaza imaginatia si stimuleaza creativitatea. De asemenea, combina bucuria si autoexprimarea fizica – toate acestea intr-un mediu adecvat si structurat. Creatoarea dansului modern Isadora Duncan,  porneste apoi intr-un turneu european unde este primita cu sentimente amestecate, insa drumul pavat de aceasta a deschis portile pentru multi copii talentati !

Exista o legatura clara intre expresia fizica si rezultatele academice. Spre deosebire de alte discipline, acest tip de exercitiu nu necesita echipament sau accesorii costisitoare.

Cateva sfaturi pentru introducerea celor mici in dansul modern:

De cand copiii sunt mici, exista cateva trucuri pe care le puteti folosi pentru a-i introduce in lumea muzicii si a dansului.

Incurajati copilul sa asculte muzica. Nu conteaza ce gen alegeti. Fiti atenti la reactia bebelusului de a alege muzica de care ii place cel mai mult.

La inceput, dansati in timp ce tineti copilul in brate. Acest lucru ii permite micutului sa participe la dans si iti intareste conexiunea. Copilul se va simti protejat si va forma o asociere pozitiva cu stimularea muzicii.

Pe masura ce copiii cresc, se vor putea misca mai independent. Stimularea timpurie a simtului ritmului si a urechii pentru muzica ii va ajuta sa-si imbunatateasca coordonarea si echilibrul.

Copiii care participa la dans pentru copii au mai putine sanse sa-i agreseze pe altii si sa aiba un simt mai bun al muncii in echipa. Ei sunt capabili sa-si comunice mai bine sentimentele, ceea ce ii face mai populari din punct de vedere social. In plus, copiii care participa la dans pentru copii dobandesc o gama mai larga de activitati si abilitati care ii vor ajuta acum si in viata lor viitoare.

Dansul pentru copii ajuta la imbunatatirea starii lor de spirit si la cresterea increderii in sine. Tinerii dansatori sunt capabili sa-si comunice sentimentele mai eficient, facandu-i mai fericiti atat in ​​interior, cat si in exterior. Se simt bine cu ei insisi si au o perspectiva pozitiva asupra vietii.

Cand copiii sunt raniti, capacitatea de a dansa ii incurajeaza sa-si urmeze regimul de kinetoterapie. Este, de asemenea, o modalitate excelenta de a-i mentine activi fizic daca trebuie sa ramana acasa de la scoala sau sa faca sport din cauza bolii.

Dansul pentru copii le imbunatateste abilitatile de citire, ortografie si scriere prin imbunatatirea limbajului, alfabetizarii, abilitatilor cognitive si sociale. Dansul necesita practica si daruire. Construieste creierul, memoria si increderea, ajutand copiii sa invete mai repede. De asemenea, dansul pentru copii ii ajuta sa gandeasca singuri si sa invete din greselile altora. Sunt capabili sa modifice si sa se adapteze la orice situatie. Dansul pentru copii ii ajuta sa-i incurajeze pe copii sa fie mai creativi, deoarece li se permite sa-si exprime imaginatia prin miscare si dans.

In cele din urma, amintiti-va ca dansul modern are un impact pozitiv. Beneficiile pentru copiii cu capacitati fizice limitate sau copiii hiperactivi sunt semnificative.