extractorul de rulmenti
General

De ce avem nevoie de un extractor de rulmenti?

In cazul in care vrei sa schimbi un rulment, vei avea nevoie de un extractor rulmenti cu ajutorul caruia sa poti scoate rulmentii mai repede si mai usor. Un astfel de dispozitiv este foarte important pentru ca fara el va fi aproape imposibil sa scoti rulmentii. Cu instrumentele necesare, procedura este chiar simpla. In cazul in care nu ai mai folosit pana acum extractoare de rulmenti iti oferim mai multe informatii care te pot ajuta sa obtii cele mai avantajoase rezultate.

Atentie la butucul rulmentului

Inainte de a utiliza extractorul, va trebui sa mediul de lucru sa fie foarte curat. Cu ajutorul unei carpe normale vei putea curata butucul rulmentului. Va trebui sa scoti roata si ulterior sa extragi usor butucul. Curata-l si asigura-te de faptul ca este bine igienizat si degresat. Astfe,, extractorul va obtine o prindere mult mai buna si extragerea rulmentului se va face mai usor.

Foloseste corect extractorul

Este bine sa scoti presa de rulmenti si sa o extinzi astfel incat sa poata sa ajunga pana in zona din spatele butucului pe care se va monta rulmentul. In momentul in care folosesti presele de la Lecoimpex vei descoperi cat de usor este sa extragi rulmentii. Presa va arata ca un paianjen cu mai multe brate si tot ce trebuie sa faci este sa impingi bratele pentru a ajunge mai usor la butuc. Cu ajutorul bratelor, vei ajunge pe partea din spate a rulemntului si astfel se vor strange suruburile in jurul butucului. Poti strange mai bine centrul presei pentru rulmenti si pot trage intre bratele presei mai bine rulmentii. Ulterior, poti trage presa care va tine pana cand rulmentul iese din butuc.

Ce este presa de rulmenti?

Un rulment poate sa fie foarte bine strans astfel incat sa nu il poti scoate cu fortele proprii. In acest caz vei putea avea nevoie de o presa pentru rulmenti care sa te ajute sa scoti rulmentul in cele mai bune conditii. In cazul in care rulmentul este blocat pe o masina, ceea ce va determina blocarea rotii, este important sa demontezi eficient, bland si rapid. Doar cu ajutorul preselor de rulmenti poti scoate mai usor piesele. Un extactor ofera productivitate si in plus, ajuta si la protejarea anumitor masini si utilaje.

Cum poti sa alegi presa corect?

Pentru a gasi un extractor foarte bun pentru rulmenti, care sa fie potrivit pentru o anumita aplicatie va trebui sa te asiguri ca ai citit inainte conditiile de instalare pentru presa blocata. In cazul in care rulmentul este pe arbore, vei avea nevoie de o presa de exterior. Daca piesa se afla pe cant atunci vei avea nevoie de o presa externa. Daca piesa este pe o zona plata, atunci cauta o presa care sa aiba dispozitiv pentru tragere. In cazul in care vorbim despre un rulment foarte bine montat care are arbore si carcasa autnci vei avea nevoie de o presa care sa extraga usor rulmentul fara sa strice carcasa.

Folosirea extractoarelor este o etapa foarte comuna in lucrul cu rulemtnii si fara ele extragerea rulmentilor poate fi imposibila, deci alege de fiecare data componenta potrivita.