implanturi dentare
General

Riscurile tratamentului cu implanturi dentare si factorii care le influenteaza

Dantura ta a avut de suferit din cauza inaintarii in varsta, a obiceiurilor nesanatoase sau a unui traumatism? Este esential sa stii ca cea mai buna solutie la care poti apela este tratamentul cu implanturi dentare. El te va ajuta sa ai din nou o dantura completa, 100% functionala, care va arata perfect si va avea o rezistenta indelungata.

Cu toate acestea, trebuie sa stii ca exista si anumite riscuri, in functie de urmatorii factori importanti:

Experienta medicului care va efectua tratamentul

Pentru a te bucura de reusita tratamentului cu implanturi dentare, asigura-te ca alegi un adevarat specialist in domeniu. Inainte sa te programezi la o clinica stomatologica, documenteaza-te despre dotarile ei si despre echipa de specialisti. Afla daca medicii au experienta in efectuarea interventiei de implantare, ce spun pacientii despre ei si ce aparatura exista in respectiva clinica.

Daca implanturile inserate sunt de slaba calitate, iar medicul nu detine experienta in efectuarea acestei proceduri, poti avea surprize extrem de neplacute. De exemplu, exista riscul ca implantul sa se rupa sau ca nervul mandibular sa fie lezat.

Mai mult decat atat, alegerea unui cabinet indoielnic te poate expune la riscul de a te confrunta cu o infectie in zona bucala la scurt timp dupa realizarea procedurii. Pentru a evita orice neplacere, asigura-te ca optezi pentru o clinica stomatologica de top, moderna, care are o echipa formata din medici cu experienta, precum dentalexcellence.ro.

Starea ta de sanatate

In cazul in care ai o stare de sanatate general buna, poti urma tratamentul cu implanturi dentare fara nicio problema. Insa, daca suferi de diabet, osteoporoza sau intampini probleme in ceea ce priveste coagularea sangelui, este esential sa-l anunti pe medicul stomatolog. Acesta iti va recomanda efectuarea unor analize pentru a afla modul in care a evoluat boala si daca starea din prezent iti permite sa urmezi acest tratament.

Ignorarea sfaturilor medicului specialist

Pentru a evita orice eventuala complicatie, este important sa tii cont de recomandarile pe care ti le va face medicul specialist dupa interventia de implantare. Va urma o perioada de 3-6 luni in care implanturile dentare se vor integra in os si va fi indicat sa eviti alimentele tari, deoarece, in caz contrar, osul poate necroza.

In plus, va fi necesar sa realizezi igiena orala cu simt de raspundere atat prin intermediul periajului dentar, cat si prin metodele suplimentare de curatare a dintilor (ata dentara, dusul bucal, apa de gura etc.).

Totodata, in cazul in care esti fumator, medicul te va sfatui sa renunti pentru o perioada de timp la acest viciu sau sa reduci macar cat poti de mult numarul tigarilor consumate pe zi. Consecintele pe care le poate avea acest viciu asupra danturii tale sunt serioase. De pilda, substantele nocive din tigari pot duce la scaderea circulatiei sangelui in zona gingiei si a osului care sustine implanturile dentare, incetinind astfel procesul de vindecare si punand in pericol reusita tratamentului.

In concluzie, pentru a obtine dantura mult visata, fara surprize neplacute, trebuie sa alegi o clinica stomatologica cu experienta, sa-i spui medicului specialist daca suferi de anumite boli cronice si sa tii cont de recomandarile sale!