General

Vinuri recomandate pentru prima întâlnire

Care sunt cele mai recomandate vinuri pentru prima întâlnire și cum au reușit acestea să-și câștige aprecierea? Accesează acest articol pentru mai multe informații!

Care sunt cele mai recomandate vinuri pentru prima întâlnire și cum au reușit acestea să-și câștige aprecierea? Iată mai multe informații de interes pentru tine!

Sunt multe detalii de discutat atunci când ne gândim la prima întâlnire, de la ținuta aleasă la locație, totul trebuie să fie perfect, sau cel puțin așa ne dorim și de aceea plănuim totul în cel mai mic detaliu. Există un pic de romantism în fiecare participant, gândindu-se că dacă această întâlnire ne va aduce partenerul de viață mult visat, povestirea primei întâlniri va fi una deosebită și de împărțit cu nepoții. Așa că nimic nu este de lăsat la voia întămplării, cu atât mai mult, băutura aleasă pentru a completa serata.

În topul preferințelor și al alegerilor de băutură servită la prima întâlnire este vinul, și asta din motive diverse, dar și lesne de anticipat. În primul rând cele mai multe prime întâlniri sunt ieșiri la o cină romantică, iar vinul este partenerul de nădejde ce va completa orice masă. În același timp simbolistica de a împărți o sticlă de vin, fiind primul lucru pe care cei doi parteneri îl împart, capătă valenențe aparte și nu în ultimul rând este un dezinhibant social ce va facilita discuțiile între cei doi fascinându-i cu savoarea sa, iar lista poate continua.

Dacă alegi o cină romantică la un restaurant, cel mai recomandat vin este cel roșu sec. Acesta va arăta despre tine că ești o fire sigură pe tine și că știi să apreciezi un vin bun. Dacă totuși taninurile unui roșu sec nu sunt pe gustul tău sau cauți ceva mai ușor, poți comanda un spumant rose ca aperitiv sau poți opta să savurezi un vin de desert la finalul cinei. Orice tip de mâncare are un vin cu care face echipă perfectă și de cele mai multe ori în meniul restaurantelor se găsesc tipuri de vin asortate cu specificul acestuia. Gustul vinului dintr-o anumită regiune se potrivește de minune cu delicatesele gastronomice ale zonei respective; pe acest principiu este bine să comanzi un vin românesc alături de bucate tradiționale, un vin italian atunci când optezi pentru bucătăria italiană ș.a.m.d.

Nu îți fie teamă să ceri recomandarea somelierului sau a ospătarului dacă nu ești sigur de numele prezente în listă. Există chiar locații unde poți face acest lucru în avans și poți rezerva o sticlă din vinul preferat. Atenție totuși la localul ales, nu toate locațiile care arată bine au și un meniu adecvat de vin sau un somelier care să recomandande un vin pertinent alegerilor culinare, sau cel puțin nu dincolo de clasicul „alb la carne albă și roșu la carne roșie”.

Gătitul este pentru mulți dintre noi o pasiune și din acest motiv, foarte mulți aleg ca o primă întâlnire o cină gătită personal, acest tip de primă întâlnire fiind una care spune multe despre tine ca individ. Este o întâlnire puțin mai personală care arată implicare și care dă ocazia partenerului de a intra în intimitatea casei tale. Îți dă ocazia să impresionezi cu modul în care aranjezi masa, cu rețeta ta secretă pe care o exersezi de mult și mai ales să desfaci o sticlă din vinul preferat al colecției personale. Astfel, știi exact că nu ai nevoie de nici o recomandare adițională și seara va fi cel puțin perfectă. A alege să gătești pentru persoana pe care încerci să o cucerești garantează o cină reușită într-un cadru mult mai intim și facilitează o întâlnire de durată mai lungă unde conversația poate continua dincolo de programul restaurantului.

Dacă totuși nu ești un pasionat al vinului dar ai dori să impresionezi cu o sticlă de vin bun, nu uita că poți intra rapid și ușor pe site-ul vinoitalia.ro. Din confortul casei tale poți alege cele  mai cunoscute și îndrăgite sortimente de vin, iar specialiștii noștrii au trecut atent în descrierea fiecărei sticle, caracteristicile gustului, notele cu care te vor surprinde și chiar recomandări culinare de cum să le asortezi pentru un gust optim.

Defapt, pentru un strop de inspirație este de ajuns să citești descrierile, și idei pentru o primă întâlnire în intimitatea casei tale nu vor întârzia să apară. Găsești aici tipuri de vin care se asortează perfect până și la pizza, cum e cazul lui Ficiligno iar astfel, poți lansa o invitație la film cu o pizza bună și un vin pe măsură sau poți alege o sticlă de vin cu care să te prezinți în cazul în care tu ești invitatul la o astfel de întâlnire. Spumant roșu dryalb sec, clasicul roșu sec sau poate un rose cu gust delicat floral pentru un picnic amical, aici le găsești pe toate! Oricare ar fi cazul, suntem siguri că selecția oferită de vinoitalia.ro aduce ceva pentru fiecare așa ca nu putem decât să îți urăm spor la explorat și o primă întâlnire așa cum ai visat!