General

Am întâlnit un câine special

Când mă plimbam zilele trecute, am ajuns să văd pe cineva cu care vorbesc de obicei. De obicei, vorbesc cu el în afara casei lui în timp ce lucrează în grădina lui, dar de data aceasta era afară să-și plimbe câinele.

Ultima dată când îmi amintesc că am văzut câinele a fost când alerga pe un câmp, încercând în mod natural să adună oile. S-ar putea să te gândești chiar acum că acest câine trebuie să fie un câine de oaie și, dacă ești, ai dreptate.

Trecutul meu

Dacă aș fi întrebat dacă prefer pisicile sau câinii, aș spune că prefer câinii. Când eram copil, aveam doi golden retrievers, împreună cu numeroase alte animale de companie.

Așa că, deoarece nu erau pisici în jur, nu am avut șansa de a dezvolta o înțelegere sau o apreciere pentru ele. Când mă gândesc la animalele pe care le aveam, am avut o legătură specială cu multe dintre ele.

O experiență unică

Oricum, când m-am uitat în jos la câine, am crezut că la început era la fel ca orice alt câine. Dar, după un timp, am simțit că acest câine era diferit de mulți dintre câinii pe care i-am întâlnit de-a lungul anilor.

Acest câine părea foarte prezent și când mi-am întins mâna, s-a apropiat de mine. Era ca și cum nu eram doar în prezența unui câine; Eram în prezența unei ființe care era mai mult decât forma sa fizică.

Experienta mea

M-am simțit foarte confortabil cu câinele și m-am deschis imediat când a mers spre mine. S-a spus că unele animale, dacă nu toate, întruchipează iubirea necondiționată și acest câine părea a fi o expresie a acestui tip de iubire.

La vremea respectivă, am spus că câinele are o prezență puternică și un suflet aparte. În cele din urmă, se întâmplau multe la un nivel dincolo de intelectul meu și nu puteam descrie cu adevărat ceea ce trăiam.

Încercarea de a pune totul împreună

În acea noapte, m-am gândit la ceea ce s-a întâmplat și încă o dată am crezut că este ceva diferit la câine. Întâlnesc în mod regulat câini când mă plimb, dar mulți dintre ei par să nu aibă prea multă prezență.

Adesea se comportă ca niște câini, așa că latră, adulmecă și sar. Cu alte cuvinte, mulți dintre ei par să fie controlați în primul rând de instinctele lor și operează la un nivel „inferior” al conștiinței.

Un câine de terapie

La câteva zile după asta, am ajuns să-l văd din nou pe același tip și, după ce l-am auzit lătrând în fereastră, am spus „ce mai face?” A spus că este bine și a continuat spunând că este unul dintre acești câini care merg în locuri precum casele de îngrijire și școlile pentru a-i acomoda pe oameni și a-i înveseli.

După ce am auzit asta, am fost ca și cum experiența pe care am trăit-o și ceea ce gândeam și simțeam ar fi fost validate. Știam că este ceva diferit la câine și ceea ce tocmai auzisem a dovedit-o.

O poveste amuzantă

Mi s-a spus că îi place să mănânce biscuiți și că uneori trebuie să fie pus la dietă. Acest lucru m-a făcut să râd și să cred că, deși are un dar special, el este încă supus îndemnurilor pe care le are orice alt câine.

Acest lucru m-a făcut să mă gândesc la modul în care o ființă umană poate avea multă prezență și să fie foarte iubitoare și să aibă totuși o serie de deficiențe. Un câine este încă un câine și o ființă umană este încă o ființă umană; niciunul nu este perfect sau nu ar trebui să fie.

Gânduri finale

Ați întâlnit vreodată un câine ca acesta sau un alt animal care avea o prezență puternică și era foarte iubitor? Poate că aveți un animal de companie care este așa și trebuie să experimentați asta în fiecare zi, sau poate că ați avut un animal de companie ca acesta în trecut și ați putut experimenta asta de mulți ani.

Autor, scriitor transformațional, profesor și consultant, Oliver JR Cooper, provine din Anglia. Comentariul și analiza sa perspicace acoperă toate aspectele transformării umane, inclusiv dragostea, parteneriatul, iubirea de sine, valoarea de sine, copilul interior și conștientizarea interioară. Cu peste două mii opt sute de articole aprofundate care evidențiază psihologia și comportamentul uman, Oliver oferă speranță împreună cu sfaturile sale solide.